WIE BEN IK

Ik ben Marcel Engels en ik ben een echt zorgmens. Want al vanaf 1985 werk ik in de zorg waarvan ruim 25 jaar als verpleegkundige. Jarenlang heb ik gewerkt als groepsleider in woongroepen met mensen met een verstandelijke beperking, in bijna alle leeftijdscategorieën. Omdat ik een echte doener ben, heb ik in 1998 het Klussenproject opgezet. Jongeren met een (licht) verstandelijke beperking en probleemgedrag voerden allerlei klussen uit onder begeleiding van mij en een collega. Dat deden we op het terrein van de instelling waar ik werkte en daarbuiten. In 2009 heb ik voor dezelfde instelling het Bosproject opgezet en samen met mijn collega’s verder vorm gegeven.

Door verschillende omstandigheden, waaronder alle veranderingen in de zorg, kwam ik op het idee van het concept Gewoon Buitengewoon. Uitgaan van mogelijkheden van deelnemers, meer out-of-the-box denken en kleinschalig opereren zonder dure overhead. En dat alles gecombineerd met mijn passie: werken in de natuur en de natuurlijke hulpbronnen zo goed mogelijk benutten.

    Gewoon Buitengewoon onderscheidt zich door onderstaande kernpunten.
  • Werken met passie voor mens en omgeving, genieten van de kleine dingen!
  • Werken aan individuele doelen en hulpvragen, wat kan dankzij de kleinschaligheid.
  • Zinvolle daginvulling met waardevol werk, ieder op zijn eigen niveau met de juiste ondersteuning.
  • De inzet van deskundige, enthousiaste vrijwilligers die een dankbare rol vervullen en deelnemers net die extra aandacht geven die ieder mens nodig heeft!


jaarringen schema